• TEOKSETIHMISETYHTEYSTIEDOT MEDIA

SVENSKA
ENGLISH


HEIJASTUKSIA TOISEEN VALOON
 
Heijastuksia toiseen valoon on koreografi Mia Malviniemen toteuttaman Onni-trilogian kolmas -osa. Trilogian kaksi aikaisempaa osaa ovat Hyvää Päivää (2008) ja Varjon tällä puolen (2011). Teossarjan kantavana teemana ovat olleet erilaiset näkökulmat onnellisuuteen. Ensimmäisessä osassa keskityttiin arjessa oleviin onnen hetkiin ja toinen osa käsitteli ystävyyttä.

Heijastuksia toiseen valoon on tanssiteos rakkaudesta ja parisuhteesta. Kuusi eri-ikäistä esiintyjää luo elämänmittaisen kaaren naisen ja miehen välisestä suhteesta. Kolme duettoa on matka aina viattomasta ihastumisesta ensi rakkauden huumaan jatkuen keski-ikäisten väliseen suhteeseen ja lopuksi ikäihmisten yhteisiin hetkiin. Teoksen kantavina teemoina ovat kohtaaminen, kuuntelu ja rakkaus.

Teoksen musiikin on säveltänyt hanuristi Antti Paalanen, joka kiihkeällä, herkällä ja tunteisiin vetoavalla musiikillaan värittää teoksen tunnelmia.

"Heijastuksia toiseen valoon on alusta loppuun ja kaikilla osa-alueilla hieno ja koskettava teos, kaunis ja lohdullinen."

Pohjalainen, 5.10.2013, Laura Krohn

Koreografia: Mia Malviniemi
Puvustus, lavastus ja valot: Mia Malviniemi
Musiikki: Antti Paalanen
Teksti: Mia Malviniemi
Runo: Rakastunut, Paul Eluard (1895 - 1952)
Ranska, suom. Aale Tynni
Argentiinalaisen tangon harjoitus: Kari Harju
Graafinen suunnittelu: Lotta Häggström
Valokuvat: Ville Lindberg
Ensi-ilta 3.10.2013  Vaasan kaupunginkirjaston
Draama-salissa
Tukijat: Taiteenedistämiskeskus, Pohjanmaan tanssin aluekeskus, Vaasan kaupunki