• TEOKSETIHMISETYHTEYSTIEDOT MEDIA

SVENSKA
ENGLISH


Sydämen kukat

Sydämen kukat on muistojen täyttämä esitys. Teos on suunniteltu muistisairaille ikäihmisille ja erityisesti niille, jotka asuvat palvelutaloissa. Työryhmä on poiminut menneiltä vuosikymmeniltä sekä äänellisiä, visuaalisia ja puvustuksellisia elementtejä teokseen. Ajassa on menty aina 1940-luvulle saakka mm. hyödyntäen äänimaailmaa radio – ja televisio-ohjelmista. Teoksessa eletty historia toteutuu tanssin ja fyysisen ilmaisun kautta, jossa on läsnä nyt ja tässä koettu hetki, yhdessä esiintyjien ja yleisön välillä. Sydämen kukat on vuorovaikutteinen esitys, jossa yleisöllä on halutessaan mahdollisuus osallistua esitykseen. Vuorovaikutteisen esityksen kautta tekijät haluavat mahdollistaa katsojalle monimuotoinen kokemuksellisuus osana esitystä. Tanssitaiteen saavutettavuus osana projektia on ollut tärkeä elementti. Tätä toteuttaakseen työryhmä vie osia esityksestä myös niiden asukkaiden luokse, jotka eivät voi enää liikkua omasta huoneestaan pois. Esitys voidaan toteuttaa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Koreografia ja tanssi: Mia Malviniemi

Koreografia ja tanssi: Hanna Korhonen

Äänisuunnittelu: Stefan Backas

Tuotanto: Malviniemi Company ja työryhmä

Ensi-ilta 5.10.2016 Ruukinkartanon palvelutalo, Vaasa

Palautetta yleisöltä:

Lokakuussa 2016 Sydämen kukat esitys toteutettiin Vaasassa Ruukinkartanon palvelutalossa. Kokemukset olivat erittäin positiivisia sekä tekijöillä että yleisöllä. Yleisön kommentteja: ”Ihanaa saada piristystä arkeen.”, ”Johan me aina istumme täällä ja nyt meille annettiin noin hieno esitys.”, ”Vanhan-ajan musiikki vei muistoihin.” oli asukas kommentoinut. ”Raikasta ja taidolla tehty esitys.”, ”Hienoa kun kävitte ja toitte meille tanssitaidetta kotiin.” Hoitajien kommentti: ”Oli hienoa, kun tulitte pienkotiin. Jokainen sai seurata esitystänne, koska voimat eivät riitä aina lähtemään esim. alakertaan katselemaan ja kuuntelemaan ohjelmia.”

Kohdeyleisö:

Teos on suunniteltu huomioon ottaen muistisairaat ikäihmiset, jotka asuvat palvelutaloissa. Esitys soveltuu kuitenkin erilaisille ikäihmisten ryhmille. Katsojia esityksessä voi olla noin 15 henkilöä, jotta vuorovaikutus esiintyjien ja katsojien välillä olisi mahdollisimman välitöntä. Olemme mielellään yhteydessä tilaajaan ennen vierailua saadaksemme hyvän käsityksen siitä minkälainen ryhmä esitystä on tulossa katsomaan. Pyrimme huomioimaan mahdollisimman hyvin kulloinenkin yleisö.

Esityksen kesto on noin 30 min.