Kädet kertovat esitys ja Luovakudonta -työpaja

Kädet kertovat esitys ja Luovakudonta -työpaja

ESITYS JA TYÖPAJA ON PERUTTU JOHTUEN UUSISTA KORONARAJOITUKSISTA 1.12.2020.

 

 

Esitys lauantainta 5.12.2020 kello 15:00, Vaasan kaupunginkirjaston Draaama-salissa

Luovakudonta työpaja 5.12.2020 kello 10:15-14:15 Vaasan kuapunginkirjastossa

Kädet kertovat -teoskokonaisuus

Kädet kertovat teoskokonaisuudessa yhdistyy neljä eri taiteenmuotoa; nykytanssi sekä tekstiili-, media- ja äänitaide. Kokonaisuuden ovat suunnitelleet tanssitaiteilija Mia Malviniemi, taidekäsityölainen Niina Hiltunen, videosuunnittelija Teemu Kyytinen ja äänisuunnittelija Sami Silén. Teoksen tanssijana on vaasalainen Ailish Maher.

Teoskokonaisuus rakentaa maailmaa, jossa neljän eri taiteenmuodon läsnäolo viestii katsojalle ja kokijalle hetkellisyyden vahvasti fyysisenä tilana. Tanssiteos, taidetekstiili ja video ovat itsenäisiä osia mutta yhdessä ne nivoutuvat kokonaisuudeksi, jossa erilaiset mielenmaisemat ovat läsnä

Malviniemi on pohtinut prosessina aikana ’mitä kädet viestivät ja mitä ne voivat kertoa meistä’. Miten aistimme käsien kautta asioita, esineitä, aineita ja miten ne resonoivat kehossa. Kädet välittävät asioita ja niiden kautta kosketamme, rakennamme ja välitämme. Tanssiteoksessa kädet ovat pääosassa ja liike on syntynyt erilaisten kehollisten muistijälkien kautta.

Hiltusen kudottu taidetekstiili pohtii kirjojen lyhyen eliniän ja nopean jätteeksi päätymisen lisäksi katoavaa kieli- ja kulttuuritaitoa, joka pahimmillaan voi johtaa sydämen sivistyksen ja inhimillisten kohtaamisten hiipumiseen ja erilaisuuden hyväksymisen häviämiseen.

Videoteos tuo näkyväksi käsityöläisyyden kehollisuuden ruumiin ja kangaspuiden liikkeen kautta, jossa käsien, jalkojen ja koko kehon rytmi luovat yhdessä jopa meditatiivisen tilan. Silénin äänisuunnittelun pohjana on käytetty kangaspuiden ääniä sekä video- että tanssiteoksessa.

Esityksen jälkeen Tapaa taiteilijat -keskustelutilaisuus.

Liput: 20 € / 15 €

Lippuvaraukset: 045- 1364372 tai annika.sillander@pohjanmaantanssi.fi

Huom! Varaa lippusi ajoissa max. 50 osallistujaa.
Turvallisesti tanssiesitykseen:
-Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja pese kädet usein.
-Vieraile meillä vain terveenä.
– Pidä turvavälit.
– Käytä kasvomaskia!
-Käsidesiä ja kertakäyttöisiä kasvosuojia on tarjolla ovella.

 

LuovaKudonta™ -työpaja 

LuovaKudonta™ yhdistää suomalaista ja japanilaista kädentaitojen perinnettä uudella ja raikkaalla tavalla.

Pääpaino on luovassa itseilmaisussa, materiaalien ja värien tuottamassa mielihyvässä sekä hitaassa mutta tekemiseen keskittyneessä omaehtoisessa toiminnassa. Työpajassa ei tarvitse ennakkotietoja tai -taitoja – avoin mieli riittää.

Työpajan ohjaa taidekäsityöläinen Niina Hiltunen. Lisätietoja Luovakudonta konseptista www.luovakudonta.fi

Aika: 5.12 klo.10.15-14.15
Paikka: Vaasan kaupunginkirjasto
Hinta: 36 €
Ilmoittautuminen: https://www.opistopalvelut.fi/vaasa/course.php?l=fi&t=15201

Ilmoittautumalla työpajaan sinulle varataan  automaattisesti lippu esitykseen. Lipun voit lunastaa alennettuun hintaan (10€) ennen esitystä.