IHMISET

Taiteellinen johtaja, koreografi ja tanssija Mia Malviniemi

Koreografi ja tanssija Mia Malviniemi (MA) on työskennellyt tanssitaiteen parissa vuodesta 1996, jolloin hän valmistui koreografiksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta. Hän on tehnyt kymmeniä tanssiteoksia uransa aikana ja työskennellyt myös teatterin, oopperan ja nykysirkuksen parissa. Tanssiryhmän perustaminen vuonna 2011 on mahdollistanut keskittymisen omaan taiteelliseen työhön. Malviniemelle on myönnetty useita taiteilija-apurahoja; mm. Taiteen edistämiskeskus ja Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahasto ovat tukeneet hänen henkilökohtaista taiteellista työskentelyään.

 

Malviniemi toimi Kokkolan Talvitanssit -festivaalin taiteellisena johtajana vuosina 2012 ja 2015–2018. Vuonna 2012 hän työskenteli myös Pohjanmaan taidetoimikunnan tanssitaiteen läänintaiteilijana. Lisäksi hän on työssään suunnitellut ja johtanut useita projekteja ja hankkeita sekä työskennellyt aktiivisesti tanssitaiteen edistämiseksi Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueilla. 

 

Malviniemelle tanssi on tunteiden, ajatusten, muistojen ja nykyhetken liikettä sekä kehollista vuorovaikutusta esiintyjien ja yleisön välillä. Elävä musiikki on aina inspiroinut häntä ja yhteistyö säveltäjien ja muusikoiden kanssa on ollut tunnusomaista useissa hänen koreografioissaan.

Taiteellista osaamistaan Malviniemi on soveltanut myös työskentelemällä muistisairaiden ikäihmisten kanssa. Nämä kohtaamiset ovat koreografisia ja tanssillisia hetkiä, jotka tapahtuvat läheisessä vuorovaikutuksessa ikäihmisten kotona. Malviniemellä on herkkä kyky huomioida ikäihmiset ja antaa tilaa heidän tarinoilleen, jotka jalostuvat hetken tansseiksi.

 
’Tanssi on tunteiden, ajatusten, muistojen ja nykyhetken liikettä.’
Mia Malviniemi

Tanssijat

Leena Gustavson
Kari Harju
Hanna Korhonen
Arja Koukku
Saija Luukkonen
Jouni Majaniemi
Ari Numminen
Nanna Rahikainen
Jaana Saaranen
Antti Seppänen
Heidi Suur-Hamari
Elisa Tuovila
Mirva Väänänen

Satu Rekola

Minttu Pieteilä

Heidi Suur-Hamari

Eleni Pierides

Janne Aspvik

Ailish Maher

Muusikot, säveltäjät

Stefan Lindblom
Antti Paalanen
Eero Paalanen

Christoffer Sundqvist

Kazutaka Morita

Mikael Långbacka

Peter Enroth

Ralf Nyqvist

Puvustajat

Päivi Uusitalo
Nina Vana

Mia Malviniemi

Lavastajat

Sonja Backlund

Valosuunnittelijat

Katja Muttilainen
Nanni Vapaavuori

Veli-Ville SIvén

Äänisuunnittelijat

Stefan Backas

Tuuli Kyttälä

Sami Silén