Samassa veneessä lyhytelokuva

Samassa veneessä lyhytelokuva

 

’Elokuva ikääntyneen kehon rajoista ja mielen rajattomuudesta. Raunon tarina vie meidät venematkalle isän kanssa, jossa tapahtuu yllättäviä vastoinkäymisiä ja isä kiroilee ainakin Suomen ennätyksen.’

SAMASSA VENEESSÄ lyhytelokuva on valmistunut keväällä 2023. Pääosassa on 82-vuotias Rauno Männistö.  Hänen kanssaan elokuvassa esiintyy tanssija Nanna Rahikainen. Elokuvan on ohjannut, kuvannut ja leikannut Mervi Junkkonen, koreografia Mia Malviniemi ja Rauno Männistö sekä äänisuunnittelu Stefan Backas. Elokuvan musiikin on säveltänyt Antti Paalanen.

Elokuvan valmistumista ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, Svenska Kulturfonden, Etelä-Pohjanmaan Kulttuuurirahasto, Uppsalan kunta ja Pohjanmaan tanssin aluekeskus. Yhteistyökumppani: Pohjanmaan hyvinvointialue, Kotihoito, Vaasa.

Elokuva on valittu jo useammalle festivaalille ja tapahtumaan kotimaassa sekä kansainvälisesti.

Elokuva oli Bucharest International Dance Film Festival 2023-ohjelmistossa, jossa se palkittiin kilpailukategoriassa  Special Mention– maininnalla 10.9.2023.

Raadin maininta elokuvasta: ”for the way in which it wonderfully captures embodied memory and the joy of movement. The short film approaches aging and the potential of aesthetic quality of movement in a very sensitive way.”

TULOSSA:

The Outlet Dance Project Film Festival, 5.10.2023, Hamilton New Jersey, Yhdysvallat

Uppsala Kortfilmfestival/ kilpailuohjelma, 23.-29.10.2023, Uppsala, Ruotsi

Caisan valkokangas tanssii, 29.11.2023 Helsinki

Suomen Tarinat, Helinä Rautavaaran museo, 12.10.2023-18.2.2024, Espoo