Äänellisiä tutkimuksia

Äänellisiä tutkimuksia

Tanssiryhmä on työskennellyt syksyn aikana koreografi Mia Malviniemen johdolla ihmisäänen ja liikkeen parissa improvisoiden. Elokuussa muusikko ja laulaja Outi Pulkkinen ohjasi työryhmälle kaksipäiväisen ääni workshopin, jossa keskityttiin äänen tuottamiseen, erilaisiin ääniharjoituksiin ja improvisointiin. Työryhmä on kokoontunut viikoittain ja intesiiviharjoitusjakso pidettiin 24.-28.10.2023  Kasaramin tanssisalissa, Vaasassa.

Työskentelyn tavoitteena on ollut työstää ääni fyysiseksi osaksi  liikettä ja tanssia, luoden tapahtumien ympärille äänimaiseman. Työskentely on luonut myös puitteet työryhmän kohtaamisille viikoittain, antaen tilaa keskustelulle sekä  kohtaamisille työryhmän kesken. Viikoittaisia harjoituksia on tarkoitus jatkaa vielä marras-joulukuussa.

Ryhmän tanssijoista mukana ovat olleet Ailish Maher, Nanna Rahikainen ja Heidi Tiainen.  Työryhmä esitteli äänellisiä ja liikkeellisiä kohtauksia lauantaina 28.10. järjestetyssä avoimessa harjoituksessa.

Harjoituksia kuvasi myös irlantilainen  valokuvaaja Padraig Croke, joka asuu ja työskentelee Vaasassa.

Kuvissa esiintyvät työryhmän tanssijat.

 

Projektia ovat tukeneet: Vaasan kaupunki, Pohjanmaan liitto ja Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto