Moments from K premiär 6.8.2020

Moments from K premiär 6.8.2020

 

I dansverket Moments from K behandlar koreograf Mia Malviniemi människans relation till en plats, staden och naturen. Idéerna till koreografin har fötts utav funderingar över hur estetiken eller upplevelsen av staden, naturen eller en viss plats påverkar och formar oss människor. I verket möts dåtid och nutid genom rörelse, ljud, musik och rummet.

Dansgruppen arbetar i Karleby Rådhus i en 2 veckors period under juli och augusti som Dance all year long -projektets residenskonstnärer. Verket förverkligas i samarbete med Mellersta Österbottens kammarorkester. Mia Malviniemi och Nanna Rahikainen dansar i verket. Musiken komponeras av Ralf Nyqvist. I kvartetten medverkar musikerna Teija Pääkkönen, Annica Brännkärr, Ari Hanhikoski och Ulla Lampela.

Föreställningar torsdagen den 6.8.2020 kl. 18 och 20. Rådhuset, Karleby. Gratis inträde.

Konstnärsträff arrangeras efter den första föreställningen kl. 18.

Publikmängden till föreställningarna är begränsad, det rekommenderas att förhandsboka eleni@danceallyearlong.fi eller tf. 040-7373 586

Produktionen har understötts av Vasa Stad, Svenska Kulturfonden och Södra Österbotten Kulturfonden

 

Fotografi: Ulla Nikula

  

Moments from K premiär 6.8.2020

Moments from K

Moments from K

I dansverket Moments from K behandlar koreograf Mia Malviniemi människans relation till en plats, staden och naturen. Idéerna till koreografin har fötts utav funderingar över hur estetiken eller upplevelsen av staden, naturen eller en viss plats påverkar och formar oss människor. I verket möts dåtid och nutid genom rörelse, ljud, musik och rummet.

Dansgruppen arbetar i Karleby Rådhus i en 2 veckors period under juli och augusti som Dance all year long -projektets residenskonstnärer. Verket förverkligas i samarbete med Mellersta Österbottens kammarorkester. Mia Malviniemi och Nanna Rahikainen dansar i verket. Musiken komponeras av Ralf Nyqvist. I kvartetten medverkar musikerna Teija Pääkkönen, Annica Brännkärr, Ari Hanhikoski och Ulla Lampela.

 

Föreställningar torsdagen den 6.8.2020 kl. 18 och 20. Rådhuset, Karleby. Gratis inträde.

 

Konstnärsträff arrangeras efter den första föreställningen kl. 18.

 

Publikmängden till föreställningarna är begränsad, det rekommenderas att förhandsboka eleni@danceallyearlong.fi eller tf. 040-7373 586

 

Fotografi: Ulla Nikula